БИОМЕХАНИКА

kc
al Калкулатор

Физички карактеристики

Возраст (во години)

Телесна маса (во фунти)

Телесна висина (во инчи)1 фунта = 0.5 кг, 1 инч = 2.54 см
Метаболизам - вредност kcal/ден за мажи kcal/ден за жени

Вреднсота може да биде пресметана и како 70 W0.75 = kcal/ден,
каде W е телесна маса во килограми.

Физичка активност, минути/ден
Многу лесна Лесна Средна Тешка Многу тешка

Пример:
Читање
Седење
Возење
Јадење

Пример:
Одење
Чистење
Свирење пијано
Бавно возење
велосипед

Пример:
Брзо одење
Танцување
Пинг-понг
Лизгање

Пример:
Пливање
Трчање
Брзо возење
велосипед
Кошарка

Прмер:
Боксување
Веслање
Качување на
планина
Вкупно потребна енергија


kcal/ден за мажи


kcal/ден за жени

Created by Aleksandar Aceski